Team Veteran pudsede formen af.

Team Veteran pudsede formen af.

Støt Soldater & Pårørende støtter Team Veteran med henblik på deltagelse i New York Marathon i sensommeren. Søndag d. 20 maj var de ude og prøve formen af i Københavns gader.

Af Thomas Munch, medløber

Så oprandt dagen for Team Veterans første store prøvelse: Copenhagen Marathon 2012. Som udgangspunkt var det ikke et krav at gennemføre alle 42,195 km. Det er New York Marathon, der er det store mål og vores træning er stadig i en tidlige fase. Alligevel emmede teltet af forventning, og der blev lagt de sidste planer for at yde det bedst mulige. Løbet er tillige en glimrende mulighed for de mindre erfarne løbere til at få en idé om, hvordan professionelle løb af den størrelsesorden afvikles.

Igen i år må det konstateres, at Sparta overgik sig selv i alle henseender. God start, god rute og god afslutning. Ingen panik og en fantastisk løbsoplevelse for alle. Lidt synd at vejret var så varmt. Jeg havde gerne undt Sparta mere end 10.000 over målstregen.

Som hold havde vi fået tildelt et telt i VIP området. Lars, vores massør, dukkede op fra tidlig morgen og slog sin briks op. Et godt tilbud før og efter løbet. Håndcykel-drengene susede rundt og klargjorde cykler. En enkelt ødelagt ventil var ved at skabe krise – hovedet koldt – problem løst. Alle håndcyklerne kom af sted som de første. På Lange Bro skulle håndcyklerne stoppe og vente til eliteløberne havde passeret. Det var et forståeligt krav fra Spartas side, idet eliten blandt andet løb om DM i maratondistancen.

Løb efter planen
Vi løbere blev sluset stille og roligt ind på plads, og starten gik planmæssigt. Allerede fra start af stod det klart, at det ville blive en meget varm dag. Der blev drukket godt allerede fra første depot, af samme grund. Min løbemakker Søren døjede med en fiberspringning fra i mandags. Desværre blev den aldrig rigtig god og han valgte – fornuftigt nok – at stoppe efter 10,5 km. Ikke kritisk i forhold til deltagelse i New York – blot ærgerlig timing. Sådan er det med alle skader, store som små, de kommer aldrig på et godt tidspunkt.

Tilbage i varmen på ruten begyndte det nu for alvor at have indvirkning på løberne. Mange begyndte relativt tidligt at gå. Senere viste det sig, at over 400 var udgået inden 21 km – et unormalt stort antal. Team Veteran fik dog gennemført de lagte planer, på trods af varmen. Et godt stykke arbejde af alle.

Her efter Copenhagen Marathon står Team Veteran væsentligt stærkere. Vi har fået et hav af oplevelser og er 10.000 erfaringer i det videre arbejde. Alle løbere fik bekræftet, at træningen hjælper, alle medløberne fik et meget bedre indtryk af deres løbemakker og ikke mindst: Vi følte os for første gang som Team Veteran!

Slutteligt en stor tak til Sparta – de har hjulpet os et væsentligt stykke frem ad den lange vej til New York.