Støttekoncert i Holmens Kirke

Støttekoncert i Holmens Kirke

Opløftet stemning, dejlig musik og gribende historier ved støttekoncerten i Holmens Kirke den 23. september 2014

Der var en opløftet stemning i Holmens Kirke tirsdag aften, da Hjemmeværnets Musikkorps København med dirigent Mike Cholewa leverede en fin musikalsk oplevelse ved aftenens støttekoncert med et repertoire af overvejende kendte og meget stemningsfulde musikstykker. Som solist medvirkede Marianne G. Nielsen, hvis varme og gyldne sopranstemme lyste hele kirken op. Mange var mødt op for at støtte herunder forsvarsminister Nicolai Wammen med ledsager Karen Lund. Det var et oplagt publikum, der sang med på fællessalmerne, hvor Støt Soldaters & Pårørende’s egen Merete Kuhlmann spillede på orgelet. Alt sammen musik som gav plads til, at tankerne kunne gå på langfart omkring det vigtige og nødvendige støttearbejde, som vi var samlet om.

Formanden Jan Brun Andersen takkede alle, der støtter op om vores veteraner og deres pårørende. Alle bidrag store og små er særdeles velkomne. I stedet for at gennemgå foreningens arbejde valgte formanden at oplæse en tak fra en veteran, som gerne selv ville have været tilstede, men ikke kunne på grund af eftervirkninger af PTSD. Veteranen takkede fordi SSOP havde bevilget et ophold til behandling for misbrug. Veteranen har stoppet sit misbrug og fået sit selvværd tilbage og gav udtryk for, at SSOP havde reddet hans liv. Formanden gav herefter ordet til endnu en veteran sergent og sprogofficer, Maurice Manuel. Maurice mistede under sin 6. udsendelse sit højre underben og Maurice sagde følgende: ”At jeg står her i aften og er nået så langt, som jer er, kan jeg i høj grad takke SSOP for. Den støtte, de har ydet mig, har været uvurderlig.” Maurice er i dag under uddannelse til Crisis Manager og har netop vundet fire medaljer samt fået en særlig hædersbevisning for sin indsats som holdkaptajn for det danske hold ved Invictus Games i London (mini OL for sårede soldater). Maurice sagde tilslut: ”Jeg håber, at mange andre veteraner i fremtiden får samme mulighed for at række hånden ud og opleve, at der er hjælp at hente.”

Formanden afsluttede koncerten med at give tilsagn om at arbejde for, at der igen til næste år kan afholdes en koncert til støtte for vores veteraner.

Støt Soldater & Pårørende takker alle, der bidrog til, at denne koncert til støtte for vores veteraner kunne blive en realitet. Og tak til alle de der mødte op og for de mange bidrag.