Støt Soldater & Pårørende støtter Dansk Handicaps Idræts-Forbunds AlpinCamp

Støt Soldater & Pårørende støtter Dansk Handicaps Idræts-Forbunds AlpinCamp

Støt soldater & pårørende støtter Dansk Handicaps Idræts-Forbunds AlpinCamp i november måned for sårede soldater og andre fysiske skader.

Syv spændende dage venter forude, når 12 skadede soldater og 10 andre med fysiske skader tager af sted på Alpincamp 2012 fra den 25. november til den 2. december. Stedet hedder Kaunertaler Gletcher og ligger i Tyrol i det vestlige Østrig. Deltagerne glæder sig meget til udfordringen, som nok bliver en af deres største rent sportsmæssigt – med deres nye krop. Det bliver ikke kun fysisk krævende, men også mentalt en styrkeprøve, der kan få følelserne frem i selv den mest hårdføre soldat, når man spændt fast i en sitski får overvundet sig selv og giver den gas ned ad pisterne.

Leder af campen, idrætskonsulent i DHIF Rune Oland, glæder sig til at introducere skiløbet for soldaterne og de andre deltagere. Formålet med campen er dels at give soldaterne et indblik i den alpine sportsverden, dens glæder og muligheder. Campen er endvidere et led i en progressiv proces, hvor vi startede med camps kun for de skadede soldater – og nu har udvidet til også at have andre fysiske handicappede med interesse for det alpine med på turen. Derudover er der et rekrutterings-perspektiv frem mod De Paralympiske Vinterlege i Sochi 2014, hvor der med den rette træning og fokus kunne være mulighed for dansk deltagelse– måske endda en dansk fysisk skadetsoldat, siger Rune Oland.

Para-alpinske landshold Deltagerne bliver undervist af det østrigske trænerteam i para-alpin skisport, der sammen med yderst kompetente personer fra Danmark skal skabe rammerne omkring alpincampen.– Ud over at skabe de bedst mulige betingelser for vores deltagere, så bevirker dette setup også, at vi kan få skabt et alpint skimiljø i Danmark, hvor vi kan vidensdele med nogle af verdens bedste, fortæller Rune Oland.På campen skal de benamputerede deltagere køre i sitski, nogle skal køre med én protese eller på ét ben, mens andre skal prøve snowboard. Om aftenen vil der være oplæg og foredrag af blandt andre fysisk træner i Team Danmark Mads Brink Hansen. Derudover er socialt hygge også et vigtigt punkt på dagsordenen