SSOP hjælper børn og unge i veteranfamilier

SSOP hjælper børn og unge i veteranfamilier

Godaften Danmark har de sidste par dage vist klip fra Dokumentarfilmen ”Uden min far”. På filmens lydspor kan man høre børn og unge, der deltog på SSOP’s camp i 2018, fortælle om deres oplevelse af det at være barn i en veteranfamilie.

SSOP hjælper børn og unge i veteranfamilier

Blandt andet Godaften Danmark har de sidste par dage vist klip fra Dokumentarfilmen ”Uden min far”, som er instrueret af Vibeke Bryld og produceret af Katrin Quist-Møller for TV 2 med støtte fra Det Danske Filminstitut. Filmen følger en familie, hvis far er udsendt til Sydsudan, og viser, hvordan det kan være at være barn i en veteranfamilie. På filmens lydspor kan man høre børn og unge, der deltog på SSOP’s camp i 2018, fortælle om deres oplevelse af det at være barn i en veteranfamilie.

Det er ikke ualmindeligt, at veteranfamilier og deres børn kan være påvirket af de følgevirkninger, som en udsendelse til krigszoner kan have. Familien kan få problemer med at klare alle hverdagens udfordringer, og trivslen kan blive forringet. Det påvirker børnene, der kan opleve stress og lavt selvværd, ensomhed og få indlæringsproblemer. Derfor arbejder SSOP målrettet med at hjælpe børn og unge i veteranfamilier.

Vores mål er at øge trivsel, selvværd og livskvalitet for børn og unge i veteranfamilier og hjælpe dem med at komme videre i livet og få en uddannelse.SSOP samarbejder bl.a. med Veterancentret, Familienetværket og veteranhjemmene. SSOP’s tilbud til børn og unge i veteranfamilier samt deres forældre omfatter blandt andet: Sommercamps for børn og unge, forældrecamps, coaching forløb for hele familien i forbindelse med f.eks. udsendelser samt målrettet hjælp til det enkelte barn, f.eks. samtaler hos børnepsykolog, lektiehjælp, familierådgivning, voksenmentor og meget mere.