SSOP velgørenhedsmiddag den 3. maj

SSOP velgørenhedsmiddag den 3. maj

Fredag den 3. maj dannede Kastellet rammen om SSOP’s velgørenhedsmiddag til ære og støtte for vores veteraner og deres pårørende. SSOP takker alle gæster, talere og sponsorer for at bidrage til en forrygende aften med stor vilje til at støtte SSOP’s arbejde. Det skaffede et meget flot overskud på omkring 30.000 kr.

Blandt de 76 deltagende var bl.a. forsvarschef general Bjørn Bisserup, æresmedlem Søren Gade, MF og årets hovedtaler, chef for den Kgl. Livgarde oberst Mads Rahbek, to af de børn, der har deltaget i SSOP's arbejde - Julie og Lærke - samt repræsentanter fra Folketinget, Veterancentret, Fonden Danske Veteranhjem, Danmarks Veteraner og Enid Ingemanns Fond.

Mads Rahbeks tale bar præg af hans store erfaring inden for forsvaret med adskillige udsendelser i bagagen og således et godt kendskab til veteraner. Mads delte en meget personlig oplevelse med os.

Søren Gade sagde, at han havde fulgt foreningen fra starten i 2008, hvor Danmark led mange tab i Afghanistan. Søren anerkendte SSOP for at være de første, der så behovet hos de pårørende og gjorde noget ved det og takkede SSOP for det meningsfyldte arbejde foreningen udfører og for forsamlingens bistand. Vi er meget glade for, at Søren så sig tid til at deltage i vores middag midt i en valgkamp til EU-parlamentet.

Julie og Lærke tog forsamlingen med storm ved meget modigt at stille op. Pigerne har deltaget på SSOP Camps og deltaget i den netop afholdte tur til England, hvor de var de første til at komme i mål på The Baton March. Godt gået piger!

Bente Holm Skov, formand for SSOP’s Uddelingsudvalg og leder af SSOP’s Projekt ”De Usynlige Børn” fulgte op og fortalte om de resultater, vi har set af vores indsatser. Bl.a. læste Bente højt af en række af de tilbagemeldinger vi har modtaget fra veteraner og pårørende, som vi har hjulpet. Der blev knebet en tåre mange steder i salen.

René Pamperin fra Veteranhaven delte sin rørende historie med os. René har været udsendt flere gange og har fået konstateret PTSD. René har hjulpet sig selv ved også at hjælpe andre.

Mezzosopran Karen Dalgaard underholdt med en række smukke sange, som hun donerede til arrangementet. Karen gav os en sprudlende performance, og fik forsamlingen til at synge som en lyst.

Derudover blev arrangementet støttet af Martin Brachér, House of Wine, Nordisk Film, PL Jewelry, Anne-Cathrine Riebnitzky, Rubberduck, Lalandia, LilleLiv og Morten Martinussen, Knyttekompagniet (frivillig i SSOP).

Aftenen sluttede med auktion og lotteri af de mange sponsorerede gaver, hvor Bente fik gæsterne til at gå godt til den.

Endelig skal der også lyde en kæmpe tak til Mirco Nielsen fra ISS, som stod for al den lækre mad og til ordensbrødrene fra Odd Fellow loge 3 og 7, som serverede for gæsterne. Mens vi andre spiste og festede, knoklede de alle i mange timer. SSOP har indledt et samarbejde med loge 7 og denne indsats lover godt for fremtiden!