SSOP Camp 2020 afholdt med succes trods COVID-19 restriktioner

SSOP Camp 2020 afholdt med succes trods COVID-19 restriktioner

SSOPs sommercamp for børn og unge af veteraner blev afholdt med succes i uge 31. Campen havde stor mediedækning.

SSOP har netop for 6. gang gennemført årets børnecamp for 45 børn i alderen 11-16 år på trods af alle de hindringer som Corona har bidraget med.

Afslutningen blev afholdt i strålende sol med veloplagte børn, forældre og instruktører efter en fantastisk uge med besøg af TV Avisen, TV 2 Fyn, P4, som sendte meget fine reportager. Det kulminerede med Nikolaj, Susanne (mor til deltager) og Bente Holm Skovs (leder af campen) flotte optræden i Go´ Aften Danmark. Se links nedenfor.

På campen arbejder børnene og de unge med at forbedre deres selvværd gennem aktiviteter og øvelser hvor deres 'comfort zone' bliver strukket.

”Jeg kender ikke til et lignende program i verden”, siger Paul Watson, forsker ved University of Northumbria, UK. Paul er en af to forskere som sidste år udførte den første effektmåling af en bred indsats overfor veteranbørn i Danmark, nogensinde. Forskerne fulgte børnene på sidste års camp. ”Børnenes udvikling var forbløffende. Den professionelle struktur kan fungere som et ‘blueprint’ for veteranfamilier verden over.”

Over fem dage fulgte de børnene på den årlige udviklings-camp De fandt, at på blot fem dage øgede 68% af børnene deres psykiske trivsel og sundhed markant.

SSOP håber meget, at den store opmærksomhed, vi har fået i år, vil bidrage til, at vi også i de kommende år vil kunne finansiere det arbejde, som gør denne camp og det firårige forskningsprojekt, som vi har iværksat, muligt.

Vi er meget glade og stolte over, at vi på trods af alle hindringer har formået at få stablet en camp på benene igen - særligt i år.

Derfor en stor tak til alle de dygtige instruktører og vores bidragydere Østifterne, Enid Ingemanns Fond, Erik Thunes Legat, MED Danmark, Veterancenteret og Familienetværket har støttet denne camp.

Så tak til alle der har bidraget til at gøre denne uge fantastisk for børnene.

Links til medieindslag:
DR1 TV Avisen kl. 8, spol hhv. 24:48, 01:25:12 og 01:54:30 ind
DR1 TV Avisen kl. 18.30, spol 18:54 ind
TV2 Fyn, spol hhv. 11:17 og 23:10 ind
DR P1, spol 8:52 ind
DR P4 Fyn, spol 03:35:02 ind