Musikalsk opbakning til danske soldater
Pranksters

Musikalsk opbakning til danske soldater

Det hårdtslående rockband Pranksters udsendte den 6. september singlen "Farvel". Sangen er skrevet til danske soldater, der er udsendt til blandt andet Afghanistan.

De danske militære missioner er de senere år blevet farligere. Det fik det hårdtslående rockband Pranksters til at udsende singlen "Farvel", som udkom den 6. september.
Pranksters ønsker at vise sin medfølelse og opbakning til de danske soldater og familier, til de sårede og til dem, der ikke kommer hjem i live.

”Det kræver stor opbakning fra familien og et utroligt mod hos soldaterne at tage af sted. Derfor har vi som samfund også et ansvar for dem, når de kommer hjem. Men er vi gode nok til at hjælpe sårede og psykisk nedbrudte soldater tilbage til en normal hverdag og ud på arbejdsmarkedet? Og får de pårørende tilstrækkelig støtte til at komme videre med deres liv?” spørger bassist i Pranksters, Tim Kristensen.

Nervøs for sin bror
Inspirationen til "Farvel" kom, fordi Tim Kristensen har en bror, som var soldat. Tanken om, at broren en dag skulle blive sendt af sted og risikere at dø eller blive lemlæstet, skræmte ham. Derfor vil Pranksters nu gerne vise opbakning og forståelse.

Adspurgt om hvorvidt bandet har et politisk budskab med sangen, svarer bassist Tim Kristensen: ”Det er ikke nogen anti-krigssang. Vi forholder os ikke til, om Danmark skal deltage i militære missioner eller ej. Vi sætter fokus på de alvorlige konsekvenser, krigen har og udtrykker sorgen og oplevelsen af meningsløshed".

Formand René Dall Qvist Rasmussen håber, at sangen kan give fornyet fokus på de problemer hjemvendte soldater eller pårørende oplever.
”Der er ingen tvivl om, at Forsvaret gør rigtig meget, men der er også mange gråzoner, som betyder, at folk ikke altid får den rette hjælp. Vi ser mange familier, som har det skidt og har brug for hjælp til eksempelvis en psykolog. Vi oplever også, at sårede soldater ikke kan få den behandling, der er nødvendig, fordi den ikke er anerkendt herhjemme. Det er utrolig synd, hvis penge er en hindring for, at man kan få den rette hjælp,” siger René Dall Qvist Rasmussen og tilføjer:
”Musik betyder utrolig meget for unge mennesker, så jeg tror, at det her kan åbne helt nye døre.”

Pårørende: Hjælpen er meget vigtig
En af dem der har oplevet krigens konsekvenser helt tæt på, er Rose-Marie la Cour Holm. Hun mistede i 2008 sin storebror, 22-årige Sebastian la Cour Holm, som var udsendt til Afghanistan. Han omkom, da den pansrede mandskabsvogn han kørte i, blev ramt af en vejsidebombe.

”Jeg fik heldigvis rigtig meget støtte og hjælp lige fra starten. Men det gør mig rigtig ked af det, når jeg ser og hører om soldater, der ikke får den hjælp, de har brug for. Jeg ved jo selv, hvor vigtigt det er at få den rette hjælp,” siger Rose-Marie la Cour Holm, der glæder sig over støtten fra musikbranchen.

Danish Music Company – good music deserves to be heard
Møllemarken 14 I 3120 Dronningmølle I Besøg os på www.danishmusiccompany.dk

Farvel - Pranksters