KFOR hold I donerer penge fra DANCON march.

KFOR hold I donerer penge fra DANCON march.

Hold HD Nordsjælland donerer 29.179,50 kr til Støt Soldater & Pårørende

Det danske hjemmeværn har gennem de seneste to år haft ansvaret for bevogtningen af den franske Lejr ” Maréchal de Lattre de Tassigny” også kaldet Camp Novo Selo, med en deling på 30 mand. Denne opgave er med tre måneders interval, gået på skift blandt de tolv hjemmeværnsdistrikter der er i Danmark.
På KFOR hold I, der var opstillet af Hjemmeværnsdistrikt Nordsjælland, havde man planlagt og gennemføre en DANCON march, som er kendetegnende for danske udsendte enheder. Marchen havde en længde på 26 km i uniform og med et krav til hver enkelt deltager på minimum 10 kg ekstra vægt.
Dette virker umiddelbart som en overkommelig tur for vante march gængere, men med 39 grader, en niveausvingning på mere end 200 meter og ingen vind, var turen en prøvelse for alle. Delingen havde planlagt forplejning for hver 5 kilometer, hvor marchgængerne kunne få vand og frugt. Ligeledes var der mulighed for at få ordnet fødder på opstillede sanitetsposter.


Marchen blev gennemført Med start og slut i lejren Camp Novo Selo, der ligger midt imellem Pristina og Mitrowica for 800 soldater og militært ansatte, 16 forskellige nationer var repræsenteret, hvoraf ca. halvdelen var fra det tyske kontingent i Kosovo. Alle deltagere, der gennemførte, fik udleveret et diplom og en medalje til minde om strabadserne.

Der er en del udgifter i forbindelse med planlægning og gennemførelse af DANCON marchen, derfor betaler deltagerne et symbolsk beløb for at deltage. Som belønning for gennemførelse af marchen, modtager alle deltagere en medalje samt et diplom når de krydser målstregen.