Telefon: 51 21 23 24 | E-mail: [email protected]

Bliv veteran- og aktivitetsmedarbejder på Veteranhjem København

Bliv veteran- og aktivitetsmedarbejder på Veteranhjem København

Bliv veteran- og aktivitetsmedarbejder på Veteranhjem København

OBS: Fristen udløb mandag den 15. januar kl. 12.00. Tak for de indkomne ansøgninger.

Du har nu chancen for at blive veteran- og aktivitetsmedarbejder på Veteranhjem København.

Veteranhjem København er en del af Fonden Danske Veteranhjem. Fonden driver fem veteranhjem i henholdsvis Aalborg, Aarhus, Odense, København og Fredericia. Og så har vi et hjem mere på vej i Region Sjælland i 2024.

Siden 1991 har Danmark udsendt over 43.000 personer fra Forsvaret især på Balkan, i Irak og Afghanistan. Efter hjemkomst lider nogle af veteranerne af fysiske, psykiske eller sociale udfordringer, der gør det svært at vende tilbage til en almindelig hverdag. Fonden Danske Veteranhjem er sat i verden for at skabe fristeder for veteraner og pårørende. På vores veteranhjem kan de møde ligesindede til aktiviteter som sport, foredrag, kurser, fællesspisninger og fejring af mærkedage. Vi er ikke et behandlingssted, men vi giver gerne et kærligt skub og støtte til veteraner, der har brug for det. Veteraner kan også at overnatte i eget værelse på veteranhjemmet i kortere eller længere tid, hvis de har brug for en pause fra hverdagen, mangler et sted at bo, er i et behandlingsforløb eller på anden vis har svært ved at fungere i dagligdagen.

Hvert veteranhjem har en ansat leder, der har det socialfaglige og driftsmæssige ansvar for hjemmet samt ansvar for de mange frivillige, der gør det muligt at holde vores hjem åbne 365 dage om året. Derudover har hjemmene en frivillig støtteforening, der med støtte fra lederen står for at planlægge, gennemføre og rejse midler til aktiviteter.

Din væsentligste rolle er i samarbejde med kolleger og frivillige at sikre, at vores hjem netop kan fungere som et fristed for veteraner og deres pårørende – både for dem med større og mindre udfordringer efter en udsendelse. Du refererer til lederen af Veteranhjem København, og I kommer til at køre et tæt parløb om at skabe gode rammer for veteraner, pårørende og frivillige. 

Som medarbejder på veteranhjemmet skal du jonglere både med socialfaglige, driftsmæssige og administrative opgaver. Din hverdag kommer blandt andet til at bestå af: 

  • Deltage i indskrivningssamtaler med nye beboere på veteranhjemmet, så både du og lederen af veteranhjemmet har samme viden om beboerne.
  • Have ansvar for op til tre beboere og deres udvikling. Du skal fx holde samtaler med veteranen for at afklare individuelle forløb, samarbejde med Forsvarets Veterancenter og det offentlige bl.a. med henblik på at henvise veteranen til relevante tilbud om behandling m.m. Vi er ikke et behandlingshjem, men vi samarbejder, koordinerer, motiverer og følger op med vores samarbejdspartnere.
  • Praktiske opgaver fx indkøb af rengøringsartikler, sørge for kaffe, nøglebrikker mv.
  • Administrative opgaver fx journalisering af samtykkeerklæringer og udviklingsplaner, opdatere hjemmeside i samarbejde med formanden for støtteforeningen samt at indsamle kvitteringer og faktura fra frivillige og leverandører ugentligt.
  • Understøtte støtteforeningen og andre frivilliges opgave med at planlægge, forberede og afvikle arrangementer og aktiviteter, og aftale deltagelse i nogle af arrangementer med din leder.
    Stå for dagsorden og husmøde på veteranhjemmet hver 14. dag og deltage i frivilligmøde med lederen hver anden måned.
  • Repræsentere veteranhjemmet i regionalt forum med Veterancentret og andre samarbejdspartnere. Der vil typisk være tale om to til fire møder om året.
  • Dele ansvar om vagttelefon med leder af Veteranhjem København
  • Ansvar for dagligdagen på Veteranhjem København, når lederen ikke er til stede.

Det vigtigste er, at du altid har veteranerne og deres pårørende i fokus – alt, hvad der sker på veteranhjemmet, skal have betydning for dem.

Vi forventer:

  • Du er stærk i kommunikation og kan kommunikere klart og tydeligt.
  • Du har generelt fokus på konfliktnedtrapning og hjælper med konfliktmægling, når det er nødvendigt.
  • Du har eventuelt en socialfaglig uddannelse/erfaring og gerne viden om opholdssteder, botilbud og/eller forsorgshjem. Du tager del i det socialfaglige ansvar på veteranhjemmet og er god til at skabe relationer til andre mennesker.
  • Du har erfaring i at arbejde med frivillige – og er i øvrigt generelt en ørn til samarbejde på alle niveauer og har øje for løsninger fremfor problemer.
  • Du arbejder struktureret og systematisk og går i øvrigt ikke af vejen for en gulvvask, når det er nødvendigt. Det er en fordel at være praktisk anlagt, så du kan vise vejen for vores frivillige og veteraner.
  • Du er anerkendende i din tilgang til andre mennesker og finder, at kun det bedste er godt nok til veteraner og pårørende.
  • Kendskab til Forsvaret og egen bil er en fordel.

Løn- og ansættelsesvilkår

Dit arbejdssted er Veteranhjem København, Roskildevej 54, 2000 Frederiksberg. Jobbet er 37 timer ugentligt. Arbejdstiden er primært mandag til fredag i dagtimerne, men der vil være arrangementer, der ligger på andre tidspunkter. Derfor forventer vi en vis fleksibilitet i forhold til at løfte opgaverne og få veteranhjemmet til at køre. Du tilbydes løn efter kvalifikationer og uddannelse. Du vil modtage supervision sammen med lederne af veteranhjemmene. Der er mulighed for efteruddannelse.
Tiltrædelse snarest og senest den 1. marts 2024.

Vil du vide mere

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte leder af Veteranhjem København og veteranhjemschef Nicolaj List Mortensen på tlf. 4040 11 6 eller sekretariatschef Dorte Skov-Jespersen på tlf. 5144 0008. Du kan ringe på hverdage i tidsrummet kl. 8.00 til 16.00.

Søg stillingen    

Send ansøgning, CV og eventuelt andet relevant materiale til [email protected] senest 15. januar 2024 kl. 12.00. Vi forventer at holde ansættelsessamtaler i januar.

Fonden Danske Veteranhjem opfordrer alle interesserede – uanset alder, køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold – til at søge.